Matkustaminen poikkeusaikana

Turvallinen ja onnistunut golfmatka

Golfpassille matkustajien terveys ja turvallisuus matkustettaessa poikkeusaikana on ehdottoman tärkeää. Meille on ensisijaista että asiakkaidemme matka sujuu turvallisesti. Seuraamme koronavirustilannetta tiivisti yhdessä viranomaisten kanssa ja valitsemme tarkasti yhteistyökumppanit joiden kanssa matkat toteutetaan. Ohessa on tietoa ja neuvoja matkustamisesta poikkeusaikana.


Matkustaminen Belekiin Turkkiin

Golfpassi järjestää viikoittain golfmatkoja Turkin Belekiin ja juuri tällä hetkellä se on matkustajamäärissä mitattuna suosituin Golfpassin golfkohde. Lähdöt Belekiin ovat maanantaisin.

Lennot ja maahantulo

Finnairin suorat lennot ovat Helsingistä Gazipasan pienelle lentokentällä Alanyaan. Lentokentillä ja lennoilla on maskin käytön edellytys.
Halutessa lisämaksusta voit varata lennolle istumapaikan etukäteen tai istumapaikan voi varata tehdessä lähtöselvityksen Finnairin nettisivuilta.
Suosittelemme lähtöselvityksen tekemistä etukäteen, näin vältät turhia jonoja.

Lisätietoja turvallisesta lentomatkustamisesta Finnairin lennoilla saat tästä.
Sinulle ostettuun lentolippuun sisältyy Finnair koronaturva -vakuutus, joka kattaa mm. koronaan liittyvät sairauskulut sekä lääketieteellisen kotiutuksen sisältäen esimerkiksi sairaalahoidon ja lääkärikäynnit 50000€ saakka. Lisätiedot koronaturva-vakuutuksesta saat tästä.

Turkkiin voi matkustaa Suomesta vain 72 tunnin sisään otetun negatiivisen koronatestin (PCR) saatuaan.  Säädös on voimassa 30.12.2020 – 1.3.2021 välisenä aikana.

Lentokenttäkuljetukset kohteessa

Gazipasan lentokentällä Golfpassin yhteistyökumppanin edustaja on matkustajia vastassa, josta kuljetus lähtee Belekin hotelliin. Kuljetuksiin osallistuu ainoastaan Golfpassin suomalaisia matkustajia. Kuljetusautossa on varattu jokaiselle henkilölle kaksi paikkaa. Maskin käyttö on suositeltavaa koko kuljetuksen ajan.

Hotellit & golfkentät

Hotellien ja golfkenttien palvelut Belekissä toimivat normaalisti. Turkin yleiset rajoitukset esim. ravintoloiden ja liikkumiskieltojen suhteen eivät koske golfresortteja.
Hotelleissa ja golfkentillä on mukavan väljää sekä hyviä tiiaikoja on saatavilla.
Hotellien asukkailla on maskin käytön edellytys on hotellin alueella, paitsi ravintoloissa, kylpylöissä ja golfkentällä, joissa maskia ei vaadita.
Asiakkailtamme saadun palautteen perusteella hotellien turvallisuusasiat ovat hoidettu todella hyvin mm. ruokailujen suhteen.
Etukäteen varatut tiiajat pyritään järjestämään niin, että Golfpassin matkustajat pelaavat samoissa peliryhmissä.

Tutustu tästä Suenon golfhotellinen hygienia käytöntöihin.

Muuta

> Belekissä on Golfpassin yhteistyökumppanin päivystysapu käytettävissä 24/7
> Golfpassin oma tukipalvelu on käytössä koko matkan ajan (päiväaikaan)
> Olemme saaneet asiakkailta hyvää palautetta jo järjestetyistä matkoista Belekiin
> Tarkista, että sinulla on matkavakuutus voimassa ja ole tietoinen vakuutuksen kattavuudesta
> Tee matkustusilmoitus ulkoministeriön sivuilla
> Emme suosittele liikkumaan golfresort-alueen ulkopuolelle ja välttämään henkilökontakteja
> Tarvittaessa matkan ajankohtaa voi muuttaa kuluitta vähintään 7 vrk ennen matkan alkua. Siirretyn (uuden) matkan hintaan vaikuttaa kuitenkin lentojen hintavaihtelut sekä eri sesonkien hintavaihtelut Belekissä. HUOM! Tämä ehto koskee vain Belekin matkoja Finnairin lennoilla.
> Korvaukset viime hetken peruutuksista (6-0 vrk ennen matkan alkua) esim. sairastapauksien johdosta haetaan omasta matkavakuutuksesta.

 

Matkustaminen Arabiemiirikuntiin – Dubai, Ras Al Khaimah, Abu Dhabi

Lennot

Fly Dubai lentää Helsingistä Dubaihin kerran viikossa tammi- ja helmikuussa. Menolento on lauantaisin ja paluulento perjantaisin. Maaliskuusta alkaen lähtöjä on kolme viikoittain.
Fly Dubain lentoihin sisältyy usean riskin vakuutus (Multi-risk travel insurance). Vakuutus kattaa mm. koronaan liittyviä sairaskuluja erittäin kattavasti.
Lue vakuutuksesta tästä lisää.
Fly Dubain lennoilla on tarjolla myös businessluokka.

 

Maahantulo

Ennen matkaan lähtöä tehtävä Covid-19 (PCR)-testi on pakollinen kaikille maahan saapuville lähtömaasta riippumatta. Testausvelvoite ei koske alle 12-vuotiaita lapsia tai vaikeasti vammaisia henkilöitä.

Päästäkseen lennolle tulee esittää negatiivinen Covid-19 -testitulos, joka ei saa olla  yli 96 tuntia vanha maahan saavuttaessa.  Negatiivinen testitulos tulee näyttää lentoyhtiölle.

Matkustajan on myös ladattava matkapuhelimeen COVID19 – DXB Smart -sovellus
iOS tai Android

Abu Dhabi on vielä tällä hetkellä karanteenisäädösten alaisena, joten sinne turistimatkat eivät toistaiseksi onnistu.

Ulkoministeriön koronavirusuutiset Arabiemiirikunnissa tästä

 

Lentokenttäkuljetukset kohteessa

Dubain lentokentällä on kuljettaja matkustajia vastassa, josta kuljetus lähtee hotelleihin tai resorteihin. Kuljetuksiin osallistuu ainoastaan Golfpassin suomalaisia matkustajia. Maskin käyttö on suositeltavaa koko kuljetuksen ajan.

Muuta

> Dubaissa on Golfpassin yhteistyökumppanin päivystysapu käytettävissä 24/7
> Golfpassin oma tukipalvelu on käytössä koko matkan ajan (päiväaikaan)
> Yleisillä paikoilla tulee käyttää kasvomaskia, pitää turvavälit (2m) ja pestä käsiä säännöllisesti
> Lisätietoja Visit Dubai sivustolta – tästä
> Golfkenttäkuljetukset ovat yksityiskuljetukset asiakkaillemme

Koronatilanne Arabiemiraateissa on hyvä ja testaamisen määrä on korkealla tasolla. Maassa testataan noin 20 000 ihmistä päivittäin, joista tartunnan saaneita on vain alle 1%. Tällä hetkellä tilanne on Suomeen verrattuna parempi.

Matkustaminen Kyprokselle – Korineum Golf Resort (Pohjois-Kypros) tai Aphrodite Hills (Kyproksen tasavalta)

Lennot

Tällä hetkellä Kyprokselle ei ole saatavilla suoria lentoja. Helsingistä Larnacaan on mahdollista lentää Saksan kautta Lufthansalla tai Tallinnasta suorilla lennoilla Pafokselle Ryanairin lennoilla. Tallinnaan voi lentää Finnairilla (tai käyttää lauttaa). Näin molemmat resortit ovat saavutettavissa. Lennoilla edellytetään maskin käyttöä.

Korineumiin Pohjois-Kyprokselle ei ole tällä hetkellä mahdollista matkustaa Turkish Airlinesin lennoilla Turkin kautta karanteenimääräyksien vuoksi.

Maahantulo

Kyproksen viranomaiset ovat luoneet sähköisen portaalin Cyprus Flight Pass, jonka kautta kaikkien Kyprokselle saapuvien on etukäteen haettava matkustuslupaa maahan. Portaalin käyttö on pakollista kaikille, jotka ovat aikeissa saapua Kyprokselle. Portaalin kautta Kyproksen tasavalta myöntää sähköisesti luvan maahan saapumiseen. Matkustuslupa tulee näyttää lähtöselvityksen yhteydessä lentokentällä ja maahan saavuttaessa. Kyproksen viranomaiset ovat tiedottaneet, että luvan puuttumisesta seuraa joko 300 euron sakko tai maahantulokielto ja matkustajan palautus takaisin kotimaahansa.

Kyprokselle voi matkustaa Suomesta vain 72 tunnin sisään otetun negatiivisen koronatestin (PCR) saatuaan.


Lentokenttäkuljetukset kohteessa

Larnacan lentokentällä on kuljettaja matkustajia vastassa, josta kuljetus lähtee resorteihin (tai Aphroditeen vuokra-autolla) Kuljetuksiin osallistuu ainoastaan Golfpassin suomalaisia matkustajia. Maskin käyttö on suositeltavaa koko kuljetuksen ajan.

Hotellit & golfkentät

Korineum Golf  & Beach Resort
Hotellin ja golfkentän palvelut Korineumissa toimivat normaalisti. Ruokailut tarjoillaan annoksina.
Hotellissa ja golfkentillä on mukavan väljää sekä hyviä tiiaikoja on saatavilla. Pelaajat koostuvat pääasiassa seuran omista jäsenistä.
Hotellin alueella ei tarvitse käyttää maskia.

Tutustu tästä Korineum Golf Resortin turvallisuuskäytäntöihin


Aphrodite Hills Holiday Residences

Aphroditessa hotelli on suljettu maaliskuun alkuun saakka. Kaikki majoitukset tapahtuvat kodinomaisissa huoneistoissa tai yksityisvilloissa. Golfkentät ovat avoinna normaalisti.  Resort-alueella supermarket palvelee normaalisti.

 

Järjestämme myös long stay matkoja Pestanan Golf Resorttiin Algarveen Portugaliin.
Kätevin lentovaihtoehto on KLM -lentoyhtiön lennot Amsterdamin kautta.

Matkustusrajoitukset

Tarkasta uusimmat matkustusrajoitukset IATA:n nettisivuilta tai kohteesi viranomaisilta. Huomaathan, että matkustusrajoitukset voivat muuttua lyhyelläkin aikavälillä, ja olet matkustajana itse vastuussa, että saat matkustaa kohteeseesi.

Paluu kohteista Suomeen

Palatessa Suomeen tarvitsee jäädä 10 vrk omaehtoiseen karanteeniin tai lyhentää karanteeni kahdella negatiivisella testituloksella. Ensimmäisen testin voi tehdä palatessa Helsinki-Vantaan lentokentällä (maksuton) ja toisen 72h Suomeen saapumisen jälkeen, jos molemmista testeistä saa negatiivisen tuloksen, niin karanteeni päättyy siihen eli lyhimmillään karanteenin kesto matkan jälkeen on noin 4 vrk.

 

Lisätiedot Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, THL  – matkustamainen ja koronavirusepidemia
https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19/matkustaminen-ja-koronaviruspandemia

Muita hyödyllisiä linkkejä:

Ulkoministeriön matkustustiedotteet – https://um.fi/matkustustiedotteet-a-o

Ulkoministeriön koronavirusuutiset – https://um.fi/koronavirusuutiset

Suomen edustustot ulkomailla – https://um.fi/edustustot-verkossa

Neuvomme ja opastamme mielellämme lisää kaikissa matkustamiseen ja kohteisiin liittyvissä asioissa:
puh. 0400 634 130 (Juha Passi) tai 03 515 1007 (Golfpassi)