Matkustaminen poikkeusaikana

Turvallinen ja onnistunut golfmatka

Golfpassille matkustajien terveys ja turvallisuus matkustettaessa poikkeusaikana on ehdottoman tärkeää. Meille on ensisijaista että asiakkaidemme matka sujuu turvallisesti. Seuraamme koronavirustilannetta tiivisti yhdessä viranomaisten kanssa ja valitsemme tarkasti yhteistyökumppanit joiden kanssa matkat toteutetaan. Ohessa on tietoa ja neuvoja matkustamisesta poikkeusaikana.

Tarjoamme Golfpassin asiakkaille mahdollisuuden ottaa edullinen PCR- (99 EUR) tai antigeenitesti (29 EUR) SMAL-partnerimme kautta. Lähetämme sinulle varausvahvistuksen yhteydessä lisätietoa testin varauksesta. Testi on saatavilla tällä hetkellä pääkaupunkiseudun lisäksi Turussa, Tampereen seudulla ja Seinäjoki-Vaasa- alueella. Uusia näytteidenottopaikkoja avataan lisäksi Kuopion, Oulun, Joensuun, Lappeenrannan, Lahden ja Jyväskylän alueella sekä Rovaniemellä kevään aikana.
PCR-testin voi ottaa myös muiden lääkäriasemien testipaikoissa kuten Terveystalo, Mehiläinen, 9Lives.
Testi ei sisälly golfmatkapakettiin ja se on hoitaminen on matkustajan vastuulla.


Matkustaminen Belekiin Turkkiin

Golfpassi järjestää viikoittain golfmatkoja Turkin Belekiin ja juuri tällä hetkellä se on matkustajamäärissä mitattuna suosituin Golfpassin golfkohde. Lähdöt Belekiin ovat huhtikuussa perjantaisin.

Lennot ja maahantulo

Finnairin suorat lennot ovat Helsingistä Gazipasan pienelle lentokentällä Alanyaan. Lentokentillä ja lennoilla on maskin käytön edellytys.
Halutessa lisämaksusta voit varata lennolle istumapaikan etukäteen tai istumapaikan voi varata tehdessä lähtöselvityksen Finnairin nettisivuilta.
Suosittelemme lähtöselvityksen tekemistä etukäteen, näin vältät turhia jonoja.

Lisätietoja turvallisesta lentomatkustamisesta Finnairin lennoilla saat tästä.
Sinulle ostettuun lentolippuun sisältyy Finnair koronaturva -vakuutus, joka kattaa mm. koronaan liittyvät sairauskulut sekä lääketieteellisen kotiutuksen sisältäen esimerkiksi sairaalahoidon ja lääkärikäynnit 50000€ saakka. Lisätiedot koronaturva-vakuutuksesta saat tästä.

Turkkiin voi matkustaa Suomesta vain 72 tunnin sisään otetun negatiivisen koronatestin (PCR) saatuaan.  Säädös on voimassa 31.5.2021 saakka.

Lisäksi 15.3.2021 alkaen täytyy Turkkiin saapuvien, muiden kuin kansalaisten ja oleskeluluvallisten, täyttää aikaisintaan 72 tuntia ennen lentoa matkustajatietoilmoitus netissä:
https://register.health.gov.tr/


Lentokenttäkuljetukset kohteessa

Gazipasan lentokentällä Golfpassin yhteistyökumppanin edustaja on matkustajia vastassa, josta kuljetus lähtee Belekin hotelliin. Kuljetuksiin osallistuu ainoastaan Golfpassin suomalaisia matkustajia. Kuljetusautossa on varattu jokaiselle henkilölle kaksi paikkaa. Maskin käyttö on suositeltavaa koko kuljetuksen ajan.

Hotellit & golfkentät

Hotellien ja golfkenttien palvelut Belekissä toimivat normaalisti. Turkin yleiset rajoitukset esim. ravintoloiden ja liikkumiskieltojen suhteen eivät koske golfresortteja.
Hotelleissa ja golfkentillä on mukavan väljää sekä hyviä tiiaikoja on saatavilla.
Hotellien asukkailla on maskin käytön edellytys on hotellin alueella, paitsi ravintoloissa, kylpylöissä ja golfkentällä, joissa maskia ei vaadita.
Asiakkailtamme saadun palautteen perusteella hotellien turvallisuusasiat ovat hoidettu todella hyvin mm. ruokailujen suhteen.
Etukäteen varatut tiiajat pyritään järjestämään niin, että Golfpassin matkustajat pelaavat samoissa peliryhmissä.

Tutustu tästä Suenon golfhotellinen hygienia käytöntöihin.

Muuta

> Belekissä on Golfpassin yhteistyökumppanin päivystysapu käytettävissä 24/7
> Golfpassin oma tukipalvelu on käytössä koko matkan ajan (päiväaikaan)
> Olemme saaneet asiakkailta hyvää palautetta jo järjestetyistä matkoista Belekiin
> Tarkista, että sinulla on matkavakuutus voimassa ja ole tietoinen vakuutuksen kattavuudesta
> Tee matkustusilmoitus ulkoministeriön sivuilla
> Emme suosittele liikkumaan golfresort-alueen ulkopuolelle ja välttämään henkilökontakteja
> Tarvittaessa matkan ajankohtaa voi muuttaa kuluitta vähintään 7 vrk ennen matkan alkua. Siirretyn (uuden) matkan hintaan vaikuttaa kuitenkin lentojen hintavaihtelut sekä eri sesonkien hintavaihtelut Belekissä. HUOM! Tämä ehto koskee vain Belekin matkoja Finnairin lennoilla.
> Korvaukset viime hetken peruutuksista (6-0 vrk ennen matkan alkua) esim. sairastapauksien johdosta haetaan omasta matkavakuutuksesta.

Paluu Belekistä Suomeen Finnairin lennolla

Rajavartiolaitos ja Terveyden ja hyvinvoinninlaitos THL ovat päivittäneet Suomeen saapumista ja matkustusta koskevaa ohjeistusta. Tästä johtuen Finnair-lentoyhtiö vaatii Suomeen tulevilta (palaavilta) matkustajilta koronatestitodistuksen tai vastaavan 28.1.2021 lähtien.

Lisätietoa TÄSTÄ

Koronatesti ja siitä saatava todistus on helposti toteuttavissa Belekin golfresorteissa.
Testin hinta noin 35-50€.

Matkustaminen Arabiemiirikuntiin – Dubai, Ras Al Khaimah, Abu Dhabi

Lennot

Fly Dubai lentää Helsingistä Dubaihin kerran viikossa maaliskuussa. Menolento on lauantaisin ja paluulento perjantaisin.
Fly Dubain lentoihin sisältyy usean riskin vakuutus (Multi-risk travel insurance). Vakuutus kattaa mm. koronaan liittyviä sairaskuluja erittäin kattavasti.
Lue vakuutuksesta tästä lisää.
Fly Dubain lennoilla on tarjolla myös businessluokka.

 

Maahantulo

Ennen matkaan lähtöä tehtävä Covid-19 (PCR)-testi on pakollinen kaikille maahan saapuville lähtömaasta riippumatta. Testausvelvoite ei koske alle 12-vuotiaita lapsia tai vaikeasti vammaisia henkilöitä.

Päästäkseen lennolle tulee esittää negatiivinen Covid-19 -testitulos, joka ei saa olla  yli 72 tuntia vanha maahan saavuttaessa.  Negatiivinen testitulos tulee näyttää lentoyhtiölle.

Matkustajan on myös ladattava matkapuhelimeen COVID19 – DXB Smart -sovellus
iOS tai Android

Abu Dhabi on vielä tällä hetkellä karanteenisäädösten alaisena, joten sinne turistimatkat eivät toistaiseksi onnistu.

Ulkoministeriön koronavirusuutiset Arabiemiirikunnissa tästä

 

Lentokenttäkuljetukset kohteessa

Dubain lentokentällä on kuljettaja matkustajia vastassa, josta kuljetus lähtee hotelleihin tai resorteihin. Kuljetuksiin osallistuu ainoastaan Golfpassin suomalaisia matkustajia. Maskin käyttö on suositeltavaa koko kuljetuksen ajan.

Muuta

> Dubaissa on Golfpassin yhteistyökumppanin päivystysapu käytettävissä 24/7
> Golfpassin oma tukipalvelu on käytössä koko matkan ajan (päiväaikaan)
> Yleisillä paikoilla tulee käyttää kasvomaskia, pitää turvavälit (2m) ja pestä käsiä säännöllisesti
> Lisätietoja Visit Dubai sivustolta – tästä
> Golfkenttäkuljetukset ovat yksityiskuljetukset asiakkaillemme

Matkustaminen Korineum Golf Resort (Pohjois-Kypros)

Korineumiin Pohjois-Kyprokselle on mahdollista matkustaa huhtikuun alusta alkaen Turkish Airlinesin lennoilla Istanbulin kautta. Maahantulo edellyttää todistusta saadusta koronarokotuksesta tai todistusta sairastetusta koronasta (englanninkielinen).

Korineum Golf  & Beach Resort
Hotellin ja golfkentän palvelut Korineumissa toimivat normaalisti. Ruokailut tarjoillaan annoksina.
Hotellissa ja golfkentillä on mukavan väljää sekä hyviä tiiaikoja on saatavilla. Pelaajat koostuvat pääasiassa seuran omista jäsenistä.
Hotellin ulkoalueella ei tarvitse käyttää maskia.

Tutustu tästä Korineum Golf Resortin turvallisuuskäytäntöihin

 

Matkustaminen Aphrodite Hills Resort (Kyproksen tasavalta)

Lennot

Tällä hetkellä Kyprokselle ei ole saatavilla suoria lentoja. Helsingistä Larnacaan on mahdollista lentää Saksan kautta Lufthansalla tai Tallinnasta suorilla lennoilla Pafokselle Ryanairin lennoilla. Tallinnaan voi lentää Finnairilla (tai käyttää lauttaa). Lennoilla edellytetään maskin käyttöä.

Maahantulo

Kyproksen viranomaiset ovat luoneet sähköisen portaalin Cyprus Flight Pass, jonka kautta kaikkien Kyprokselle saapuvien on etukäteen haettava matkustuslupaa maahan. Portaalin käyttö on pakollista kaikille, jotka ovat aikeissa saapua Kyprokselle. Portaalin kautta Kyproksen tasavalta myöntää sähköisesti luvan maahan saapumiseen. Matkustuslupa tulee näyttää lähtöselvityksen yhteydessä lentokentällä ja maahan saavuttaessa. Kyproksen viranomaiset ovat tiedottaneet, että luvan puuttumisesta seuraa joko 300 euron sakko tai maahantulokielto ja matkustajan palautus takaisin kotimaahansa.

Kyprokselle voi matkustaa Suomesta vain 72 tunnin sisään otetun negatiivisen koronatestin (PCR) saatuaan.


Lentokenttäkuljetukset kohteessa

Larnacan lentokentällä on kuljettaja matkustajia vastassa, josta kuljetus lähtee resorttiin (tai vuokra-autolla) Kuljetuksiin osallistuu ainoastaan Golfpassin suomalaisia matkustajia. Maskin käyttö on suositeltavaa koko kuljetuksen ajan.

Hotelli, huoneistot & golfkentät

Aphrodite Hills Atlantica hotelli on avoinna maaliskuun alusta alkaen.


Aphrodite Hills Holiday Residences

Kaikki majoitukset tapahtuvat kodinomaisissa huoneistoissa tai yksityisvilloissa. Golfkentät ovat avoinna normaalisti.  Resort-alueella supermarket palvelee normaalisti.

Matkustusrajoitukset

Tarkasta uusimmat matkustusrajoitukset IATA:n nettisivuilta tai kohteesi viranomaisilta. Huomaathan, että matkustusrajoitukset voivat muuttua lyhyelläkin aikavälillä, ja olet matkustajana itse vastuussa, että saat matkustaa kohteeseesi.

Paluu kohteista Suomeen

Palatessa Suomeen tarvitsee jäädä 10 vrk omaehtoiseen karanteeniin tai lyhentää karanteeni kahdella negatiivisella testituloksella. Ensimmäisen testin voi tehdä palatessa Helsinki-Vantaan lentokentällä (maksuton) ja toisen 72h Suomeen saapumisen jälkeen, jos molemmista testeistä saa negatiivisen tuloksen, niin karanteeni päättyy siihen eli lyhimmillään karanteenin kesto matkan jälkeen on noin 4 vrk.

 

Lisätiedot Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, THL  – matkustamainen ja koronavirusepidemia
https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19/matkustaminen-ja-koronaviruspandemia

Muita hyödyllisiä linkkejä:

Ulkoministeriön matkustustiedotteet – https://um.fi/matkustustiedotteet-a-o

Ulkoministeriön koronavirusuutiset – https://um.fi/koronavirusuutiset

Suomen edustustot ulkomailla – https://um.fi/edustustot-verkossa

Neuvomme ja opastamme mielellämme lisää kaikissa matkustamiseen ja kohteisiin liittyvissä asioissa:
puh. 0400 634 130 (Juha Passi) tai 03 515 1007 (Golfpassi)