LÄHTÖAJAT + TULOKSET
Aulanko Golf, Hämeenlinna (Eversti)
30.6.2019 10:00

Aulanko Golfin kentät on nimetty Aulangon perustajan Eversti Hugo Standertskjöldin mukaan. Golfpassi Tourilla pelataan Lassi Pekka Tilanderin vuonna 2006 avattu Eversti (18 reikää, Par 72, 6305m), joka sijaitsee Aulangon puistoalueen reunalla, näkötornin valvovan silmän alla. Väylät on sijoitettu ympäristöön niin kuin ne olisivat olleet osa maisemaa jo vuosikymmenien ajan.

Aulangossa nautit golfin lisäksi korkeatasoisista kylpyläpalveluista sekä erilaisista liikuntamahdollisuuksista. Historiallinen Hämeenlinna tarjoaa puolestaan elämyksiä niin taiteen, kulttuurin kuin historiankin saralla. Vieraile tunnetussa Vanajanlinnassa tai Hämeen linnassa, Sibeliuksen syntymäkodissa tai vietä aikaa auringossa Ahveniston maauimalassa. Kaupungista löydät myös ison kasan erilaisia museoita ja taidegallerioita.

Jottei nälkä pääse yllättämään, suuntaa alueen kartanoiden ja maaseutukohteiden suussasulavalle sunnuntailounaalle – Hämeenlinnasta löydät myös monipuolisen kattauksen ravintoloita hämäläisestä lähiruokailusta etnisempiin makuihin.

Porin Golfkerho
7.7.2019 10:00

Suomen kolmanneksi vanhin golfseura Porin Golfkerho ylläpitää puistomaista Kalafornian golfkenttää. Alueella on kolme eri 9-reiän kentän yhdistelmää nimeltään Joki (par 35, 2956 m), Lintupuisto (par 34, 2663 m) ja Suisto (par 37, 3097 m).

Kentän on suunnitellut Reijo Louhimo ja nimensä se on saanut Yhdysvaltain Kalifornian osavaltion mukaan, jonne Porin tulitikkutehdas on harjoittanut vientiä 1860-luvulta lähtien. Kenttä sijaitsee Kokemäenjoen kauniilla suistoalueella ja osa sen väylistä sijaitsee vesiesteiden halkomassa avomaastossa ja osa omissa puiden reunustamissa aitauksissaan.

Kalafornia on osa Porin keskuspuiston, Kirjurinluodon, ulkoilureittiä, joka on saanut suuren suosion kaikenikäisten ulkoilu- ja virkistyspaikkana jo yli 100 vuoden ajan. Porin ulkopuolella Kirjurinluoto tunnetaan parhaiten Porin Jazzin kesäisenä suurtapahtumapaikkana. Jazzien lisäksi kulttuurinnälkäiset voivat vierailla esim. Satakunnan Museossa, Porin Taidemuseossa tai omaleimaisessa puutalokaupungissa Reposaaressa.

Yyterin kilometrien pituiset hiekkarannat luovat sen sijaan upeat puitteet rentoutumiseen ja erilaisiin harrastuksiin aina purjelautailusta luontoretkiin. Paikallisena erikoisuutena voi maistaa esim. savustettua tai hiillostettua nahkiaista, joita voi ostaa ja maistaa muun muassa Porin torilta.

Aurinko Golf, Naantali
14.7.2019 09:30

Naantalin Aurinko Golf on 27-reikäinen golfkeskus sisältäen 18-reikäisen ja 9-reikäisen kentän, jotka sijoittuvat vaihteleviin metsämaisemiin. Lassi-Pekka Tilanderin suunnittelema kenttä sijaitsee Vengan tilan arvokkaassa luonnon- ja kulttuurimaisemassa. Täysimittainen 18 reiän (par 72, 5740 m) kenttä sijoittuu monipuolisiin kallio-mäntymetsämaisemiin. Korkeuserot tuovat oman lisämausteen kentälle. Kaksi kolmasosaa sijoittuu vaihtelevaan, muotonsa puolesta hyvin golfkentäksi sopivaan metsäiseen maastoon. Loppu on loivasti kumpuilevaa viljely- ja laidunmaata.

Naantalissa nautitaan kulttuurista, tapahtumista ja merihenkisestä elämästä. Sydämenä sykkii vanhan kaupungin tunnelmallinen vierassatama virkistävine keitaineen. Naantalin tunnetuimmat nähtävyydet ja vierailukohteet ovat viehättävä vanha kaupunki, presidentin Kultarannan kesäasunto ja sen upea puutarha, kauniit vanhat kirkot sekä Naantalin kylpylä. Lasten suosikit Muumimaailma, Väskin seikkailusaari tai höyrylaivaristeily saaristoon saavat myös aikuiset lumonsa valtaan.
Ostoksille kannattaa suunnata vanhan kaupungin kapeille kaduille, joiden kauppaliikkeistä ja gallerioista voi tehdä ainutlaatuisia ostoksia. Suomen lomapääkaupungissa kesä maistuu!

Keimola Golf, Vantaa (Saras)
10.8.2019 09:30

Keimolan golfkeskus sijaitsee erinomaisessa paikassa Vantaalla aivan Kehä III:n kupeessa Hämeenlinnantien varrella. Matkaa Helsingin keskustasta on vain reilut 20 kilometriä. Sijaintinsa takia yhteydet kaikkialta pääkaupunkiseudulta ovatkin erinomaiset.

Keimolassa on kaksi toisistaan eroavaa 18 reikäistä golfkenttää. Kentät sijoittuvat luonnonkauniiseen ja vaihtelevaan maastoon tarjoten mieleenpainuvan pelikokemuksen. Golfpassi Tour pelataan Saras -kentällä.

Nordcenter Golf, (Fream)
24.8.2019 10:00

Nordcenterin vanhempi, amerikkalaisen Ronald W. Freamin suunnittelema kenttä avattiin elokuussa 1988. Fream-kenttä uudisti golfkenttäsuunnittelun Suomessa ja siitä tuli heti valmistuttuaan lippulaiva niin rakennustavoiltaan kuin puitteiltaankin.

Fream-kentän mieleenpainuvin ominaisuus on sen vaihteleva maasto suurine korkeuseroineen ja huikeine maisemineen. Kenttä kiemurtelee vaihtelevaa maisemaa vehmaasta merenrannasta jylhien korkeuserojen metsäylänköön ja kartanon vanhaan puistoalueeseen.

Lähes kaikki tiiauspaikat, väylät ja greenit uusittiin vuonna 2007 aloitetussa mittavassa peruskorjauksessa. Fream-kentän luonne säilytettiin kuitenkin mahdollisimman lähellä alkuperäistä. Siitä on pitänyt huolen alkuperäinen suunnittelija, joka on ollut vahvasti mukana kentän uudistamisessa.

Ozo Golf, Riika - Latvia
1.9.2019 11:30

Rob Svedbergin suunnittelema Ozo Golf Club on Latvian ensimmäinen 18 reikäinen golfkenttä ja yksi moderneimmista kentistä Pohjois-Euroopassa. Kentällä on peräti 16 tekolampea ja 50 hiekkabunkkeria, jotka haastavat pelaajaa monipuolisesti. Kenttä sijaitsee upealla paikalla meren rannalla. Kentän pohja on tasainen, mutta kauniisti muotoiltu.

Vuonna 2002 Ozo Golf palkittiin Latvian parhaimpana maisema-arkkitehtuurin projektina, ja vuonna 2004 se listattiin New York Timesin 365 suositelluimman golfkentän joukkoon. Nykyään kenttä on Latvian golfmaajoukkueen virallinen koulutus- ja harjoituskenttä.

Ozo Golfin osakilpailu pelataan osana Golfpassin pelimatkaa. Lisätietoja:

Riika, Helsingistä 30.8.–1.9.2019

Riika, Tampereelta 30.8.–1.9.2019

Lakeside Golf, Sastamala (Järvenranta)
7.9.2019 10:00

Vuonna 1992 valmistunut Lakeside Golfin kenttä, Järvenranta (18 reikää, Par 71, 5716m), sijaitsee Vammalan Karkun kylän kauniissa rantamaisemissa. Takaysillä maisema muuttuu pikku hiljaa metsäisemmäksi ja kentälle ominaiset korkeuserot tulevat mukaan peliin.

Vammala on kulttuurihistorian tyyssija, josta löytyy nähtävää ja koettavaa moneen makuun. Neljätoista erilaista kirkkoa, maatilamatkailukohteet sekä taide- ja kulttuurigalleriat houkuttavat matkailijan mukaan alueen historiaan. Vieraile esimerkiksi Pirunvuoren kivilinnalla tai Akseli Gallen-Kallelan lapsuudenkodissa, nykyisessä kulttuuritalo Jaatsissa. Erilaisia taide- ja käsityöpuoteja löytyy lukuisia ympäri pitäjää ja niistä löydätkin ainutlaatuisia tuliaisia kotiin vietäväksi.

Perheen pienimmät nauttivat takuulla vierailusta kotieläinpuistoon tai Mauri Kunnaksen satuihin pohjautuvaan Herra Hakkaraisen taloon. Jos olet sahdin ystävä, kannattaa poiketa Finlandia Sahdin panimolla Putajan kylässä. Vammalan kylät järjestävät ahkerasti tapahtumia pitkin kesää, joten poikkea nauttimaan matkallasi pikkukylien rennosta meiningistä!